Svěží zeleninová polévka
26. 1. 2009
Ingredience:
1 větší mrkev
půl celeru
1 petržel
1 květák
1 kedluben
3 lžíce hrášku
1 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř
2 lžičky polévkového koření
2 lžíce oleje
1 větší mrkev
půl celeru
1 petržel
1 květák
1 kedluben
3 lžíce hrášku
1 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř
2 lžičky polévkového koření
2 lžíce oleje
Postup: Mrkev, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle, osmahneme na oleji dorůžova, zalijeme litrem vody a přivedeme do varu. Přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a uvaříme doměkka. Dochutíme kořením. Z vajíčka a mouky vytvoříme hustší těstíčko a malou lžičkou nasázíme do polévky nočky, které už jen krátce povaříme. Na talíři posypeme sekanou petrželkou.