Dieta s jablečným octem
V jablečném octu jsou obsaženy minerální látky a stopové prvky, zejména pak draslík, který je důležitý pro činnost srdeční svaloviny. Balastní látka pektin pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Kyselina octová dodává tomuto prostředku protibakteriální účinek. Škodlivé bakterie tento ocet potlačuje a naopak má příznivý vliv na přirozenou mikroflóru zažívacího traktu. Ačkoliv má ocet kyselou chuť, tak stejně jako citróny působí na organismus zásaditě a je účinným prostředkem proti nebezpečnému překyselení organismu.
Jablečný ocet nalézá své využití jako léčebný prostředek při těchto zdravotních problémech:
1) Narušená střevní mikroflóra
2) Chronická únava
3) Poruchy prokrvení a oběhové potíže
4) Chronické bolesti hlavy
5) Infekce močových cest
6) Záněty dýchacích cest
7) Bolesti v krku
8) Sportovní zranění
9) Bolesti kloubů, revma
10) Menstruační potíže
11) Ranní nevolnost v těhotenství
12) Gynekologické výtoky, mykózy
13) Křečové žíly
14) Hemeroidy
15) Kožní problémy
16) Roztřepené a slabé vlasy
17) Nadváha
Jablečný ocet se užívá s vodou ve formě nápoje, k inhalacím, ke kloktání,k výplachům, jako zábal, obklad či přísada do koupele.