Ředkvičková pomazánka
20. 1. 2009
V jednoduchosti je síla a o dnešním receptu to platí dvojnásob. Nejenže je velmi jednoduchý a snadný na přípravu a dobře chutná, ale je také dietní.
Ingredience:
1 vanička nízkotučného tvarohu
2 svazky ředkviček
1 svazek jarní cibulky
čerstvý strouhaný křen (nemusí být)
sůl
Návod k přípravě:
Ředkvičky umyjeme, odřízneme konce a postrouháme na struhadle. Můžeme je i jemně nakrájet, ale je to pracnější. Svazek jarních cibulek pečlivě umyjeme a pokrájíme i s natí nadrobno. Vše smícháme dohromady s tvarohem a solí. Tak může pomazánka skončit, ale mnohem pikantnější je, pokud do ní vmícháte také postrouhaný kousek čerstvého křenu.
Podáváme s celozrnným pečivem.