Salát rybí
Ingredience: 100 g mrkev, 200 g jablek, 160 g upečeného filé, sůl, 20 g olej, citrónová šťáva, 1 nízkotučný bílý jogurt, hlávkový salát
Postup: Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, jablka omyjeme, odstraníme jadřince, a dužinu hrubě nastrouháme. Filé rozmačkáme vidličkou, odstraníme kosti a osolíme. Všechny suroviny pak zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme jogurtem naředěným olejem a salát promícháme. Necháme uležet v chladu a podáváme vychlazené. Podle chuti lze okořenit i špetkou mletého pepře
Počet porcí: 4
Doba přímé přípravy: 20 min.
Výživové hodnoty (v jedné porci):
- Bílkoviny: 8.0 g
- Tuky: 6.1 g
- Sacharidy: 10.9 g
Energetické hodnoty (v jedné porci)
- Energie: 538.0 kJ