Gratinované broskve
pro 1 osobu
200 g – 440 kJ broskví, 210 kJ 3 ks bílků, 10 g – 260 kJ loupaných mandlí, 3 g – 90 kJ másla, umělé nekalorické sladidlo
Broskve omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky. Z bílků ušleháme šlehačem pevný sníh, do pevného sněhu zašleháme 2 lžíce teplé vody, osladíme tekutým sladidlem. Teflonovou formičku předem vymažeme špetkou tuku, naplníme sněhem a plátky broskví, posypeme sekanými mandlemi a dáme cca 15 minut zapéct. Během pečení přikryjeme alobalem, aby povrch příliš neztmavl.
Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci :
1000 kJ, bílkoviny 15 g, tuky 7 g, sacharidy 28 g, cholesterol 3 mg