Perník pro štíhlou linii bez vajec
21. 1. 2009
Perník pro štíhlou linii bez vajec
Postup přípravy :
Nejdříve smícháme dohromady následují ingredience :
- 1 dcl oleje
- 15 - 20ks sladidel „CLIO“ rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do směsi
- 35 dkg polohrubé mouky
- 4 dcl nízkotučného mléka
- 1 perníkový prášek (běžný z obchodu)
- na špičku nože jedlé sody
- 100g rybízového džemu
- 50g sekaných vlašských ořechů
Vše důkladně promícháme a do směsi přidáme 1 špetku jedlé sody. Připravíme si plech na pečení, který vymažeme a vysypeme moukou. Perník pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175°C po dobu ½ hodiny.
Informativní hodnoty :
celý perník (plech) = 12 660kj, bílkoviny = 54g, tuky = 137g, Sacharidy = 374g
1ks perníku (při rozřezání na 30 dílů) = 420kj, bílkoviny = 2g, tuky = 5g, Sacharidy = 12g