Perník pro štíhlou linii
Perník pro štíhlou linii
Postup přípravy :
Nejdříve smícháme dohromady následují ingredience :
- 2 ks celé vejce
- 2 dcl oleje
- 15 - 20ks sladidel „CLIO“ rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do směsi
Dále přidáme a smícháme :
- 40 dkg hladké mouky
- 4 dcl mléka
- 1 perníkový prášek (běžný z obchodu)
- 2 ks malé lžíce skořice
- 1 polévková lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce džemu
- rozinky a ořechy
Vše důkladně promícháme a do směsi přidáme 1 malou lžičku jedlé sody. Připravíme si plech na pečení, který vymažeme a vysypeme moukou. Perník pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175°C po dobu ½ hodiny.
Informativní hodnoty :
celý perník (plech) = 17 550kj, bílkoviny = 83g, tuky = 254g, Sacharidy = 398g
1ks perníku (při rozřezání na 26 dílů) = 675kj, bílkoviny = 3g, tuky = 10g, Sacharidy = 15g