Tvarohový nákyp s ovocem
Pro 1 osobu
150 g – 500 kJ nízkotučného tvarohu bez tuku, 110 kJ 1/3 ks vejce, 10 g – 140 kJ Solamylu, kypřící prášek, 70 g – 130 kJ očištěných jablek, 50 g – 140 kJ borůvek, 3 g – 90 kJ másla, nekalorické sladidlo
Ovoce omyjeme, necháme okapat. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. V misce vyšleháme tvaroh a vejcem, ochutíme nekalorickým sladidlem, nejlépe tekutým a vmícháme Solamyl s kypřícím práškem. Do tvarohové pěny přidáme plátky jablka a kuličky borůvek, přendáme do zapékací teflonové formičky, kterou předem mírně vymažeme tukem a dáme zapéct.
Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci :
1110 kJ, bílkoviny 24 g, tuky 5 g, sacharidy 31 g, cholesterol 76 mg