Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci
Pro 1 osobu
150 g – 150 kJ rajčat, 150 g – 210 kJ listového špenátu, sůl, pepř, muškátový oříšek, 3 g - 120 kJ oleje, 170 kJ vejce ½ ks, 60 kJ bílek 1 ks, 10 g – 150 kJ sýru Parmezán, 15 g – 150 kJ strouhaného sýru 20 %, 120 g – 400 kJ brambor
Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vyndáme dužinu.
Špenát blanšírujeme ve slané vodě, ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a smícháme s olejem.
Vnitřek rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, vařenými vejci a strouhaným sýrem.
Ušleháme tuhý sníh z bílků s troškou soli a vmícháme parmezán. Hmotu naneseme na okraj rajčat a zapékáme asi 10 minut při 200 stupních C.
Jako přílohu podáváme brambory.
Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci : 1410 kJ, bílkoviny 25 g, tuky 11 g, sacharidy 33 g, cholesterol 106 mg