Králík v zelenině
Ingredience: 280 g králík, 40 g mrkev, 10 g celer, 60 g petržel, 20 g hrášek, 20 g olej, sůl
Postup: Omyté králičí maso nakrájíme na kousky, opečeme nasucho, osolíme, podlijeme teplou vodou a dusíme v malém množství vody. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k dusícímu se masu. Nakonec přidáme hrášek (je-li sterilovaný musíme jej propláchnout. Pokrm podusíme a nakonec přidáme olej do hotového jídla.
Počet porcí: 4
Doba přímé přípravy: 1 hod.
Výživové hodnoty (v jedné porci):
- Bílkoviny: 14.4 g
- Tuky: 11.5 g
- Sacharidy: 3.3 g
Energetické hodnoty (v jedné porci)
- Energie: 728.0 kJ