Pití kávy brání v rozvoji cukrovky
27. 1. 2009

Dokonce bylo zjištěno, že čím vyšší je konzumace kávy, tím nižší je riziko vzniku diabetu. Tvrdí se rovněž, že u náruživých pijáků kávy převyšuje příjem antioxidačně působících látek z kávy příjem těchto látek z jakéhokoli jiného dietního zdroje včetně ovoce a zeleniny. Kávu musíme brát vážně, neboť její pravidelný příjem přiznává okolo 80% populace.
Je také velmi zajímavé, že jedinci, kteří pijí kávu bez kofeinu jsou podstatně zdravější ve srovnání s lidmi užívajícími pravidelně kávu regulérní. Je to dáno nikoli pouze rozdíly v obsahu kávy s a bez kofeinu, ale spíše celkovým životním stylem. Lidé, kteří si dávají pozor na své zdraví více, pijí raději kávu bez kofeinu a současně si hlídají i jiné potenciálně rizikové faktory – méně kouří, jedí zdravěji, více sportují.